Clatite cu sirop de visine

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 4945 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat clatite:

  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare

Topping:

  • sirop de visine
  • mure (optional)

In plus:

  • ulei (pentru prajit clatitele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu sirop de visine:

Oul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.

Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza.

Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi adaugam apa minerala si mai mixam putin.

Ungem o tigaie cu foare putin ulei, apoi o puneme la incins la foc mediu.

Turnam cate un polonic din compozitie si invartim usor tigaia, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata tigaii.

Se tine clatita 1 minute pe o parte apoi se intoarce si pe cealalta parte si o mai coacem 1 minut.

Cand am terminat de prajit clatitele le putem umple ce dorim, noi am preferat siropul de visine in combinatie cu mure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite cu ciocolata